ODRŽAN TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U VITEZU

U subotu 17. veljače 2024. godine upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u župi sv. Juraja mučenika u Vitezu.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji sa župnikom župe Vitez fra Velimirom Bavrkom i dekanom Travničkog dekanata preč. Josipom Lebom. Sudjelovalo je 50 zaručnika iz Travničkog i drugih dekanata te dvojica đakona Vrhbosanske nadbiskupije.

Sam susret započeo je molitvom i pozdravom dr. sc. vlč. Ante Vrhovca, povjerenika za pastoral braka i obitelji Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelja Katoličkog školskog Centra Sveti Franjo Tuzla.

Potom su obrađene četiri tematske jedinice iz teološko-duhovne, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su, uz vlč. Vrhovca bili: Emanuela Buzuk, prof. pedagogijedr. med. Ivona Katava i dr. sc. vlč. Ilija Marković, crkveni pravnik. Moderator i tehnička podrška na tečaju bio je Mario Jurišić, mag. theol.

Na kraju je sprovedena anonimna anketa u kojoj su zaručnici imali priliku ocijeniti korisnost tečaja i obrađenih tema te predložiti druge teme koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Tečaj priprave za sakramentalni brak za Kreševski dekanat, koji će se održati 24. veljače 2024., neće biti održan u župi sv. Ilije u Kiseljaku, kako je prvotno objavljeno. Novo mjesto održavanja tečaja sa istom satnicom i istim programom je župa Uznesenja BDM u Kreševu.

WordPress Image Gallery Plugin