ODRŽAN TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U ŽEPAČKOM DEKANATU

U subotu 3. veljače 2024. godine upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u župi sv. Antuna Padovanskog u Žepču.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji sa župnikom i dekanom Žepačkog dekanata preč. Predragom Stojčevićem. Sudjelovala je 61 osoba iz Žepačkog i drugih dekanata Vrhbosanske nadbiskupije.

Sam susret započeo je molitvom i pozdravom dr. sc. vlč. Ante Vrhovca, povjerenika za pastoral braka i obitelji Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelja Katoličkog školskog Centra Sveti Franjo Tuzla.

Potom su obrađene četiri tematske jedinice iz teološko-duhovne, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su, uz vlč. Vrhovca bili: prof. psih. Ana Katavićdr. med. Ana Pecirep Šeremet, specijalist ginekologije i opstetricije i dr. sc. fra Šimo Ivelj, crkveni pravnik. Moderator i tehnička podrška na tečaju bio je Mario Jurišić, mag. theol.

Na kraju je sprovedena anonimna anketa u kojoj su zaručnici imali priliku ocijeniti korisnost tečaja i obrađenih tema te predložiti druge teme koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Ovim tečajem započeo je novi ciklus tečajeva priprave za sakramentalni brak koji će se održavati svake subote kroz sljedeća dva mjeseca. Naredni tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se 10. veljače 2024. godine u župi sv. Franje Asiškog u Rumbocima (Ramski dekanat).

WordPress Image Gallery Plugin