Održana mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu, 21. veljače 2024. u Svetištu Gospe od Vrpolja u Vrpolju, izvijestio je Ured za informacije Šibenske biskupije.


Središnji dio susreta bilo je izlaganje „Produbljivanje veze braka i Euharistije kao nužnost našeg vremena“ povjerenika za pastoral braka i obitelji Vrhbosanske nadbiskupije dr. sc. don Ante Vrhovca.

U izlaganju je govorio o  odnosu između izraelske Pashe i obitelji, te odnosu braka, obitelji i Euharistije. U Izraelu slavlje Pashe je nezamislivo bez obitelji, koja je subjekt kućne liturgije toga blagdana. U Novom savezu, uz svu novost koju donosi Isus Krist i koja ispunja i nadilazi starozavjetne stvarnosti, brak je postao jedan od sedam sakramenata. To znači da uloga braka i obitelji nije oslabljena.

U drugom dijelu rekolekcije svećenici su upoznati s predstojećim pastoralnim programima u Šibenskoj biskupiji. Biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Ante Vrcić ukazao je na događanja vezana za mlade u narednom vremenskom periodu. Posebno je istaknuo Križni put mladih koji će se ove godine održati na relaciji Kljaci – Ogorje. Svećenike je upoznao i sa Susretom hrvatske katoličke mladeži koji će se u svibnju održati u Gospiću. O smotri crkvenog pučkog pjevanja „Puče moj“ koja će se ove godine održati 6. travnja u Vodicama govorio je župnik u Vodicama don Franjo Glasnović.

Šibenski biskup Tomislav Rogić svećenike je upoznao s korekcijom financijskog sustava u Šibenskoj biskupiji, izvijestio je Ured za informacije Šibenske biskupije.

Izvor: https://ika.hkm.hr/novosti/odrzana-mjesecna-rekolekcija-svecenika-sibenske-biskupije/