ODRŽAN TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U KREŠEVSKOM DEKANATU

U subotu 4. ožujka 2023. godine upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u Kreševskom dekanatu a održan je u župi sv. Ilije proroka u Kiseljaku.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s dekanom Kreševskog dekanata i župnikom župe sv. Ilije proroka fra Antunom Perkovićem. Sudjelovalo je 57 osoba iz Kreševskog dekanata.

Sam susret započeo je molitvom i pozdravom župnika fra Antuna.

Tijekom cjelodnevnoga tečaja obrađene su četiri teme iz teološko-biblijske, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su bili: mag. theol.  Mario Jurišić, dr. sc Jelena Brkić Šmigocdr. med. Ana Pecirep Šeremet dr. sc. fra Šimo Ivelj, crkveni pravnik.

Na kraju je sprovedena anonimna anketa u kojoj su mladi imali priliku ocijeniti korisnost tečaja i tema na njemu obrađenih te predložiti teme koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Ovo je bio peti po redu ovogodišnji tečaj u organizaciji Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije, a četvrti u ovoj nadbiskupiji. Naredni tečaj održat će se 11. ožujka 2023. godine u Šamačkom dekanatu.

            M.J.

WordPress Image Gallery Plugin