ODRŽAN TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U ŠAMAČKOM DEKANATU

U subotu 11. ožujka 2023. godine upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u Šamačkom dekanatu, a održan je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s dekanom Šamačkog dekanata fra Marijanom Živkovićem i gvardijanom Toliškog samostana fra Mariom Jurićem. Sudjelovale su 92 osobe iz ovoga dekanata, a bilo je i zaručnika iz susjedne Republike Hrvatske. Sam susret započeo je molitvom i pozdravom dekana fra Marijana.

Tijekom cjelodnevnoga tečaja obrađene su četiri teme iz teološko-biblijske, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su bili: mag. theol.  Mario Jurišić, prof.psih. Ana Katavić, dr. med. Ivona Kulić i dr. sc. vlč. Ilija Marković, crkveni pravnik.

Na kraju je sprovedena anonimna anketa u kojoj su mladi imali priliku ocijeniti korisnost tečaja i tema na njemu obrađenih te predložiti teme koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Ovo je bio šesti po redu ovogodišnji tečaj u organizaciji Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije. Naredni tečaj održat će se 18. ožujka 2023. godine u Bugojanskom dekanatu.

            A.M.

WordPress Image Gallery Plugin