ODRŽAN TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U TRAVNIČKOM DEKANATU

U subotu 25. veljače 2023. godine upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u Travničkom dekanatu a održan je u župi sv. Juraja u Vitezu.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s dekanom Travničkog dekanata preč. Markom  Mikićem i župnikom župe sv. Juraja fra Velimirom Bavrkom. Sudjelovalo  37 osoba iz Travničkog i drugih dekanata, a bilo je zaručnika iz susjedne Republike Hrvatske.

Sam susret započeo je pozdravima dekana preč. Mikića i fra Zorana Livančića, župnog vikara.

Tijekom cjelodnevnoga tečaja obrađene su četiri teme iz teološko-biblijske, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su bili: mag. theol.  Mario Jurišić, dr. sc Jelena Brkić Šmigocdr. med. Ivona Kulić dr. sc. vlč. Ilija Marković, crkveni pravnik.

Na kraju je sprovedena anonimna anketa u kojoj su mladi imali priliku ocijeniti korisnost tečaja i tema na njemu obrađenih te predložiti teme koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Ovo je bio četvrti po redu ovogodišnji tečaj u organizaciji Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije, a treći u ovoj nadbiskupiji. Drugi tečaj priprave za brak u Travničkom dekanatu bit će upriličen 1. travnja 2023. godine.

            M.J.

WordPress Image Gallery Plugin