Tečaj priprave za brak u Tuzlanskom dekanatu

Deseti tečaj priprave za sakramentalni brak, te ujedno posljednji za proljetni ciklus predavanja, održan je 11. svibnja na području Tuzlanskog dekanata u organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije.

U suradnji s tuzlanskom dekanom vlč. Bonom Tomićem i ravnateljem vlč. Markom Zubakom, tečaj, koji je po prvi put održan u Tuzli, upriličen je u Katoličkom školskom centru „Sv. Franjo“. Na susretu su nazočili zaručnici  iz Tuzle i Živinica te jedan par iz Mostara.

Nakon župnikove riječi dobrodošlice, uslijedila su predavanja stručnoga tima Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije kojeg čine: vlč. dr. sc. Dubravko Turalija, dr. sc. Sanda D. Smoljo, dr. med Ana Pecirep i dr. sc. fra Šimo Ivelj.

Nakon prijepodnevnih predavanja uslijedila je diskusija na kojoj se raspravljalo  o aktualnim izazovima s kojima se susreću zaručnici, a raspravljalo se i o planiranim budućim seminarima na temu odgovornog roditeljstva.

Po završetku tečaja, asistentica na projektu tečaja, studentica Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, Sanja Bakula razgovarala je sa sudionicima o njihovim utiscima.

Dario Andrić i Dijana Pavčić iz župe Živinice rekli su da im je tečaj bio koristan te su iz svih predavanja izvukli nešto za sebe. Naglasili su da bi ga preporučili i onima koji su već u braku jer supružnici svoj odnos uvijek mogu učiniti boljim.

Ernes Leopold Hursković i Ivana Zovko, zaručnički par iz Mostara, istakli su jako pozitivne utiske. Ivana je naglasila da živi vjeru i nije joj novost sve što je čula, ali su joj sva predavanja koristila da produbi svoje znanje o svemu s čime se doticala. Predavanja su koristila da ona i njezin zaručnik prepoznaju situacije gdje griješe i porade na tome.

Po završetku svih predavanja upriličena je anonimna anketa kao sastavni dio analitičkog rada tima, koji po završetku tečaja vrednuje evaluacijske listiće te na temelju dobivenih prijedloga koncipira nove i aktualne edukacijsko-formacijske seminare.

Za sve one zaručnike koji nisu uspjeli sudjelovati u proljetnom ciklusu tečajeva za sakramentalni brak u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, kao i za one mlade koji će se u međuvremenu zaručiti, tim Ureda za brak i obitelj radi na pripremi jesenskih termina.

Sljedeci ciklus seminara koji će biti predloženi po dekanatima bit će na temu odgovornog roditeljstva.

Sve detaljne informacije o novim terminima tečajeva, seminarima za roditelje i duhovne obnove može se pratiti na mrežnoj stranici: www.obitelj-vn.org

S.B.

WordPress Image Gallery Plugin