ČETVRTA KATEHEZA KAO PRIPRAVA ZA OBITELJSKI DAN U BIH

Vijeće za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, kojim predsjeda pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, organizira Obiteljski dan u BiH koji će biti upriličen, 29. srpnja 2018. u crkvi Svete Obitelji na Kupresu. Spomenuto Vijeće, također, organizira odlazak na Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu pod geslom „Obitelj – izvor života i radosti“.

U sklopu priprave za nadolazeće obiteljske susrete, organizirane su kateheze za obitelji koje provodi stručni tim Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije. U suradnji s dekanima do sada su upriličene tri kateheze za Kreševski, Livanjski i Usorski dekanat. Cilj rada s obiteljima kroz kateheze je animirati obiteljske teme u župnim zajednicama, s posebnim osvrtom na izazove i ulogu žene i majčinstva, te potaknuti što veći broj obitelji da se odazovu pozivu i obiteljskom projektu koje provodi Vijeće za obitelj BK BiH.

Četvrta u nizu kateheza, u organizaciji Ureda i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije realizirana je u suradnji s Katoličkom obiteljskom udrugom „Milosrdno srce“, u utorak 26. lipnja. Katehezu na temu  Bog – izvor majčinstva, u župi Duha Svetoga u Novoj Biloj, predvodio je Stanislav Stijepić (psiholog i psihoterapeut), stručni suradnik Ureda.

Na početku susreta nazočne je pozdravio Danijel Mlakić, član udurge „Milosrdno srce“ a srdačnu dobrodošlicu i blagoslov uputio je fra Pero Vrebac. Prije same kateheze upriličeno je Misno slavlje. Središnja tema kateheze referirala se na izazov uloge žene i majke. „U današnjem vremenu, žena/majka kršćanka treba slijediti Boga kao središnju vrijednost u svim životnim okolnostima“, istakao je Stijepić.

Unutar grupnog rada sudionici su imali priliku bolje se upoznati, te razmijeniti raznolike stavove po pitanju današnje uloge žene i majke te kroz raspravu osvijestiti izazove modernog društva. Susret je završen zajedničkom molitvom.

WordPress Image Gallery Plugin