TREĆI SUSRET DJEVOJAKA U GROMILJAKU NA TEMU: KAKO PREPOZNATI DUHOVNI POZIV?

 

U Duhovnom centru „Kući Navještenja“ na Gromiljaku od 15. do 17. lipnja 2018. godine organiziran je treći susret djevojaka pod motom „Imaj srce…“, u okviru niza susreta „Kako prepoznati duhovni poziv?“

Susret je organizirala s. M. Danica Bilić,SMI, u suradnji s Centrom za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije. Na susretu su bile djevojke iz različitih župa: Fojnica, Lug–Brankovići, Maglaj, Glavice (Bugojno), Lepenica i Gromiljak.

Prvi dan susreta započeo je uvodnim predavanjem i meditacijom koju je vodila s. Danica. U subotu, drugoga dana, predavanje je održala dr. sc. Sanda D. Smoljo, voditeljica Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije. Dr. Smoljo govorila je o konstruktivnoj komunikaciji, o načinu na koji bi kršćanin trebao komunicirati, ponašati se prema drugima, te  njegovati kulturu govora i dijaloga u skladu s Evanđeljem. Kroz zanimljivu prezentaciju mogli smo promišljati o vlastitom načinu komunikacije te uvidjeti na kojim stvarima trebamo raditi, ističu mladi.

U poslijepodnevnim satima, vlč. Jakov Kajinić, duhovnik na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, pjesmom i riječju objasnio je djevojkama što znači uistini imati srce. Nakon toga uslijedilo je pokorničko bogoslužje, a potom i euharistijsko slavlje.

Kao i na prošlom susretu, i ovaj put su djevojke posjetile samostan sestara Klarisa na Brestovskom, gdje su imale priliku čuti poticajna svjedočanstva o tome kako su pojedine sestre dobile i razvijale svoj duhovni poziv. Ovo je bila prilika da djevojke još jednom u tišini i molitvi promisle o svom pozivu, uđu u nutrinu svoga srca i pokušaju razaznati što je Bog posijao u njihovo srce.

U nedjelju 17. lipnja trodnevni susret djevojaka završen je slavljem Svete mise u župi sv. Ane u Lepenici, gdje su djevojke zajedno sa s. Danicom predvodile pjevanje.

Obogaćene novim duhovnim iskustvima i spoznajama djevojke su zahvalno krenule svojoj kući u nadi za skorim sljedećim susretom.

Monika Prskalo

WordPress Image Gallery Plugin