SEMINAR ZA OBITELJI NA TEMU “KOMUNIKACIJA I KONFLIKTI U BRAKU” U BUSOVAČI

Zajednica žena Kraljica Katarina Kosača OO Busovača u suradnji s Centrom za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije u dvorani Theatre Napretkova doma u Busovači organizirala je 5. travnja seminar namijenjen bračnim parovima i svima zainteresiranima. Tema seminara bila je Komunikacija i konflikti u braku, javio je Radio Busovača.

Voditeljica seminara bila je dr. sc. Sanda D. Smoljo, teologinja, psihologinja i voditeljica Vrhbosanskog nadbiskupijskog Centra za savjetovanje. Govorila je o komunikaciji i konfliktima u braku s psihološko-medicinskog stajališta uz teološko-biblijsko i pravno-moralno stajalište. Posebnu pozornost posvetila je važnosti integracije afektivne komponente, o konstruktivnoj i destruktivnoj komunikaciji u bračnom odnosu te kako zrelo upravljati emocijama.

Osim stručnih saznanja o tomu kako poboljšati komunikaciju i riješiti bračne konflikte, sudionici seminara imali su priliku i bolje se upoznati te razmjenom iskustava s drugima poboljšati odnose u svojim bračnim zajednicama. Na kraju seminara dogovoreno je održavanje sličnih seminara i predavanja u skorije vrijeme.

Pokrovitelj događaja bio je Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije.

WordPress Image Gallery Plugin