TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U BUGOJANSKOM DEKANATU

Šesti ovogodišnji tečaj priprave za sakramentalni brak u organizaciji Ureda za brak i obitelji i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije održan je 7. travnja u Bugojanskom dekanatu. Tečaj je realiziran u suradnji s bugojanskim dekanom fra Vinkom Markovićem župnikom župe Uznesenja BDM u Uskoplju, i domaćinom ovogodišnje priprave za brak.

Na tečaju je sudjelovalo 52 zaručnika/ice iz različitih župa Bugojanskog dekanata. Obrađene su četiri glavne teme: Osnovne odrednice kršćanskog braka (teološko-biblijski vid), Psihologija bračnog paraMotivi izbora bračnoga partnera (psihološko-pedagoški vid), Seksualnost kao Božji dar. Prirodno planiranje obitelj (medicinski vid) i Božji plan o braku i obitelji (pravno-moralni vid). Predavači su bili vlč. dr. sc. Dubravko Turalijadr. sc. Sanda D. Smoljodr. med. Ana Pecirep i vlč. mr. sc. Miodrag Brkan.

Pored predavanja sudionici su imali priliku sudjelovati i u radionici te kroz interaktivnu diskusiju s predavačima na temu Komunikacija u partnerskom odnosu poboljšati svoje  komunikacijske kompetencije.

Sljedeći tečaj priprave za sakramentalni brak bit će upriličen u Travničkom dekanatu 21. travnja 2018.

WordPress Image Gallery Plugin