DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U GROMILJAKU

U Kući Navještenja u Gromiljaku, od 12. do 14. svibnja 2017. sestre Služavke Malog Isusa u suradnji s Centrom za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije održale su duhovnu obnovu za mlade. Voditelji obnove, dr. sc. Sanda D. Smoljo, don Simo Ljuljić i s. Marina Perić, osmislili su predavanja, nagovore i radionice u duhu svetopisamske poruke: “Pokazat ćeš mi stazu života”.

Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 27 mladih iz različitih župa (Ulcinja, Bara, Sarajeva, Gromiljaka, Viteza i Kiseljaka). Susret je započeo sv. Misom u kapelici Kuće Navještenja koju je predslavio don Simo. Osvrnuvši se na evanđelje dana u svojoj propovijedi don Simo je mlade pozvao da se zapitaju: „Što je to što uznemiruje moje srce, čega se plašim?“, a potom ih pozvao da oslobode svoja srce darujući se Gospodinu i drugima te da na svome putu nasljeduju Krista.

Kroz tri dana duhovne obnove uslijedila su predavanja na spomenutu temu s duhovno-teološkog i psihološko-pedagoškog stajališta.

U drugom dijelu programa mladi su sudjelovali u radionicama pod nazivom: „Bog i mene zove?! DA! Ali gdje?“, „Imenom sam te zazvao, ti si moj“, „Velika mi djela učini Svesilni“ i „U traženju nismo sami“, u kojima su mladi obrađivali aktualna pitanja i izazove s kojima se susreću tražeći odgovore i rješenja u okviru kršćanskih vrjednota.

Također mladi su imali priliku za sv. ispovijed i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Svoje druženje nastavili su uz sportske aktivnosti te ugodan razgovor.

Na kraju duhovne obnove obogaćeni novim spoznajama o sebi, drugima i o Bogu, mladi su naglasili kako je ovo vrijeme doista bilo milosno. „Osnaženi se vraćamo u svoju svakodnevnicu gdje ćemo nastojati svjedočiti ljepotu kršćanskog življenja s uvjerenjem da u svome traženju nismo sami jer naš Bog je uz nas i ljubi nas“ – naglasili su mladi. (kta/s.b.)

WordPress Image Gallery Plugin