STRUČNI SEMINAR ZA RODITELJE NA TEMU: „MOGU LI BITI BOLJI RODITELJ“

U zajedničkoj organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske započe je ciklus stručnih seminara za roditelje/staratelje djece predškolskog uzrasta. Nakon što  završi prvi ciklus seminara koji se bave djecom predškolskog uzrasta, uslijedit će drugi ciklus u kojem će biti elaborirane pedagoške metode u odgoju školskog djeteta. Seminari će biti realizirani u različitim dekanatima i katoličkim odgojnim institucijama, a imaju za cilj pripravu za odgovorno roditeljstvo, kao i pomoć roditeljima u usvajanju novih pedagoških metoda u odgoju djece.

Nakon Kreševskog dekanata, drugi stručni seminar za roditelje/staratelje djece uzrasta do 6 godina, ali i one koji se po drugi ili treći put pripremaju za roditeljstvo, održan je u  utorak, 16. svibnja 2017. godine na temu: "Mogu li biti bolji roditelj?". Edukativni susret realiziran je u dječjem vrtiću „Srce“ koji djeluje u sklopu Stadlerove odgojne ustanove „Egipat“ u Sarajevu.

Cilj susreta je bio ohrabriti sudionike da uče o roditeljstvu i stječu pedagoške kompetencije kako bi njihovo roditeljstvo bilo što kvalitetnije i u najboljem interesu djeteta. Voditeljice seminara, pedagoginje mr. sc. Sandra Bjelan-Guska i prof. Emanuela Borić, održale su dva predavanja, nakon kojih je uslijedila plodna diskusija, te razmjena roditeljskih iskustava. Nakon seminara roditelji su izrazili želju i potrebu za daljnjom eduakcijom, susretima radionicama, koje bi se bavile pitanjem interpersonalne komunikacije u bračnom odnosu, kao i pedagoškim metodama odgoja.

WordPress Image Gallery Plugin