SEMINAR ZA MLADE BRAČNE PAROVE U KREŠEVSKOM DEKANATU NA TEMU: „KOMUNIKACIJA I KONFLIKTI U BRAKU“

U organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije, u četvrtak, 16. ožujka 2017. godine, u franjevačkom samostanu Duha Svetoga u Fojnici održan je seminar za mlade bračne parove za kreševski dekanat. Uz parove na seminaru su sudjelovali  fra Miro Relota, župnik i gvardijan samostana zajedno s fra Mariom Katušićem župnim vikarom.

Predvanje je održao stručni tim Ureda za brak i obitelj: dr. sc. Sanda D. Smoljo (psihologinja, psihoterapeutkinja), dr. med. Ana Pecirep (liječnica), dr. sc. fra Šimo Ivelj (Crkveno pravo) i vlč. dr. sc. Dubravko Turalija (Sveto pismo).

Susret je započeo molitvom za obitelj, a potom su uslijedila naizmjenična predavanja na temu konflikta i komunikacije u braku. Budući da je pitanje konfliktualnosti u interpersonalnim odnosima, a napose u bračnom odnosu čest problem i izazov, nazočnima se s teološko-biblijskog, pravno-moralnog i psihološko-medicinskog vidika, ukazalo na uzroke konflikta, metode kako ih nadvladati, te kako konstruktivno komunicirati u konfliktualnim situacijama. Predavači su naglasili da način na koji roditelji međusobno rješavaju ili nerješavaju konfliktualne situacije, odnosno kako uspješno ili neuspješno komuniciraju utječe i na djecu, koja posljedično najčešće usvajaju modele koje su naučili od roditelja.

Po završetku seminara nastavljeno je ugodno druženje u samostanskoj dvorani, gdje su sudionici imali priliku razgovarati s predvačima, te promišljati o nastavku seminara i temama koje se tiču aktualne bračne dinamike. 

Sljedeći seminar za kreševski dekanat organiziran je za roditelje djece uzrasta do 5 godina, kao i za sve one koji promišljaju o roditeljstvu. Seminar će biti održan u srijedu, 22. ožujka 2017. godine, u Kući Navještenja u Gromiljaku, s početkom u 19.00 sati.

WordPress Image Gallery Plugin