Suosjećanjem do sretnog osobnog, bračnog i obiteljskog života

U četvrtak 9. veljače 2023. godine upriličeno je online predavanje za obitelji na temu „Suosjećanjem do sretnog osobnog, bračnog i obiteljskog života“ koje je održao svećenik, psihoterapeut i voditelj Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije doc. dr. sc. Josip Bošnjaković.

Predavanja je organizirao Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije, a sudjelovalo je 35 obitelji.

Na početku predavanja nazočne je pozdravila dr. sc. Sanda Smoljo-Dobrovoljski voditeljica Centra za savjetovanja te predstavila predavača. U svom izlaganju doc. dr. sc. Bošnjaković govorio je o ispravnom shvaćanju empatije i suosjećanja prema drugim osobama ali isto tako o važnosti samo-suosjećanja. Nakon predavanja uslijedila je diskusija uz pitanja.

Sljedeće predavanje koje će održati dr. sc. Bošnjaković bit će upriličeno 22. veljače 2023. na temu „Suosjećajni Bog krijepi naše misli, osjećaje i ponašanje na početku korizme“ s početkom u 20 sati. Za predavanja potrebno se, barem dan ranije, prijaviti na mail: obiteljvn@gmail.com.