ODRŽAN TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U LIVANJSKOM DEKANATU

U subotu 4. veljače 2023. godine upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u Livanjskom dekanatu Banjalučkoj biskupiji.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s dekanom Livanjskog dekanata fra Miljenkom Petričevićem i župnikom župe Svih Svetih u Livnu fra Jurom Perićem. Sudjelovale su 122 osobe iz Livanjskog dekanata. Sudjelovalo je i nekoliko zaručnika iz Republike Hrvatske.

Susret je započeo molitvom dekana fra Miljenka i pozdravom župnika fra Jure.

Potom su obrađene četiri tematske jedinice iz teološko-biblijske, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su bili: Mario Jurišićmag. theol., prof. psih. Ana Katavićdr. med. Ana Pecirep Šeremet i dr. sc. vlč. Ilija Marković, crkveni pravnik.

Na kraju je sprovedena anketa u kojoj su mladi u visokom postotku izrazili korisnost tečaja te izrazili želju za sudjelovanjem na drugim seminarima koji bi se bavili obiteljskim temama.

Ovo je bio prvi ovogodišnji tečaj u organizaciji Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije. Ciklus tečajeva priprave za sakramentalni brak u toj nadbiskupiji započinje 11. veljače 2023. godine u Žepačkom dekanatu.

            M.J.

WordPress Image Gallery Plugin