Tečaj priprave za brak u Kreševskom dekanatu

Četvrti ovogodišnji tečaj priprave za sakramentalni brak u organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije održan je 17. ožujka u Kreševskom dekanatu. Tečaj je realiziran u suradnji s kreševskim dekanom fra Stipanom Radićem, a održan je u Duhovnom centru „Kući Navještenja“ u Gromiljaku.

Na tečaju je sudjelovalo 26 parova, odnosno 52  zaručnika/ice iz različitih župa Kreševskog dekanata.

Predavači su bili vlč. dr. sc. Dubravko Turalijadr. sc. Sanda D. Smoljodr. med. Ana Pecirep i dr. sc. fra Šimo Ivelj, a obrađene su teme: Osnovne odrednice kršćanskog braka (teološko-biblijski vid), Psihologija bračnog para. Motivi izbora bračnoga partnera (psihološko-pedagoški vid), Seksualnost kao Božji dar. Prirodno planiranje obitelj (medicinski vid) i Božji plan o braku i obitelji (pravno-moralni vid).

Nakon predavanja sudionicu su sudjelovali u diskusiju u okviru koje se razgovaralo o aktualnim izazovim s kojima se zaručnici susreću. Maldi pripravnici za brak pokazali su interes za daljnji rast i rad na sebi i budućem bračnom odnosu. Poseban interes je bio u vezi seminara na temu odgovornog roditeljstva koju stručni tim, u tijeku pastoralne godine, planira realizirati.

Sljedeći tečaj priprave za sakramentalni brak bit će upriličen u subotu, 23. ožujka u Nadbiskupskom sjemeništu “Petar Barbarić” u Travniku, s početkom u 9.30 sati.

WordPress Image Gallery Plugin