DRUGA KATEHEZA ZA OBITELJI KAO PRIPRAVA ZA OBITELJSKI DAN ZA BIH

U organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije održana je kateheza za obitelji u Banjolučkoj biskupiji, u sklopu priprave za Obiteljski dan za BiH koji će biti upriličen, 29. srpnja 2018. godine u crkvi Svete Obitelji na Kupresu, te kao priprava za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu pod geslom „Obitelj – izvor života i radosti“.

Druga u nizu kateheza za obitelji, u suradnji s dekanom fra Vinkom Sičajom, održana je u Livanjskom dekanatu, u subotu, 9. lipnja 2018. godine, u pastoralnom centru župe Svih Svetih u Livnu.

Katehezu na temu Bog – Izvor majčinstva predvodila je s. Danica Bilić, Služavka Malog Isusa, uz suradnju Radmile Dadić i Kristijana Škore. Na susretu je sudjelovalo oko 40-tak osoba među kojima su bili livanjski framaši, treći red sv. Franje, te obitelji s djecom.

Sestra Danica je na slikovit i pristupačan način povodom blagdana Srca Marijina sve sudionike kateheze pozvala da na svoj način opišu svoje iskustvo obitelji u kratkim riječima na papir. Tijekom kateheze posebno je bila obrađena tema majčinstva gdje je istaknuta uloga majke kao darovateljice života. Mnogo dobrih pouka proizašlo je iz kateheze. Radmila Dadić je dala svoje svjedočanstvo o obitelji, o teškom putu i borbama kao supruga i majka. Na kraju su sudionici dobili upitnike gdje su izrazili svoje dojmove o susretu, te prijedloge kako ubuduće raditi na promicanju obiteljskog života. Nadamo se da ćemo ovim susretima potaknuti obitelji na djelotvornije ostvarivanje ljubavi u konkretnim životnim okolnostima.

Fra Emanuel Radić