DUHOVNA OBNOVA ZA OBITELJI U GROMILJAKU

U organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije, u subotu, 2. lipnja 2018. godine, upriličena je duhovna obnova za obitelji s djecom za Sarajevski i Kreševski dekanat. Obnova je održana u Duhovnom centru „Kući Navještenja“ u Gromiljaku, a voditelj obnove bio je fra Josip Ikić, misionar milosrđa.

Uz prikladna predavanja na temu krize vjere i krize obitelji, bračni parovi sudjelovali su u interaktivnoj radionici, na kojoj su imali priliku postavljati pitanja voditelju te diskutirati o aktualnim izazovima s kojima se susreću u svakodnevnom bračnom zajedništvu te kao roditelji. Na upite i sumnje kako se postaviti kao kršćanski otac, majka, suprug, supruga, sudionici su dobili jasne smjernice s posebnim naglaskom kako ojačati duhovnu jezgru svog obiteljskog zajedništva i biti Kristovim svjedokom u današanjem svijetu. Dok su roditelji prolazili kroz sadržajan duhovni program, djeca su također imala svoj program koji je vodila mlada animatorica Matea Žontar.

Vrhunac obnove bilo je zajedničko euharistijsko slavlje nakon kojeg je uslijedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te molitva blagoslova.

Ohrabreni poticajima Duha Svetoga obitelji su nakon zajedničkog objeda uputili se svojim kućama imajući u vidu da se duhovna obnova nastavlja kroz svakodnevnu osobnu i obiteljsku molitvu i svjedočki žar živeći u svijetu, ali ne od svijeta.

WordPress Image Gallery Plugin