TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U KREŠEVSKOM DEKANATU

Osmi ovogodišnji tečaj priprave za sakramentalni brak u organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije održan je 28. travnja u Kreševskom dekanatu. Tečaj je realiziran u suradnji s kreševskim dekanom fra Stipanom Radićem, a održan je u Duhovnom centru „Kući Navještenja“ u Gromiljaku.

Na tečaju je sudjelovalo 91 zaručnika/ice iz različitih župa Kreševskog dekanata. Zbog velikog broja prijavljenih sudionici su podijeljeni u dvije skupine, a stučni tim u sastavu vlč. dr. sc. Dubravko Turalijadr. sc. Sanda D. Smoljodr. med. Ana Pecirep i dr. sc. fra Šimo Ivelj, održao je naizmjenična predavanja u okviru kojih su obrađene četiri glavne cjeline: Osnovne odrednice kršćanskog braka (teološko-biblijski vid), Psihologija bračnog paraMotivi izbora bračnoga partnera (psihološko-pedagoški vid), Seksualnost kao Božji dar. Prirodno planiranje obitelj (medicinski vid) i Božji plan o braku i obitelji (pravno-moralni vid).

Pored predavanja sudionici su imali priliku sudjelovati u radionici te kroz interaktivnu diskusiju s predavačima na temu Komunikacija u partnerskom odnosu poboljšati svoje komunikacijske kompetencije.

Tečajem u Kreševskom dekanatu završen je proljetni cikljus tečaja priprave za sakramentalni brak u Vrhbosanskoj nadbiskupiji za one dekanate u kojima je to bilo moguće organizirati, te koji su pokazali interes i disponiranost za organizaciju tečaja.