TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U USKOPLJU

Prvi ovogodišnji cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak, u organizaciji Ureda za brak i obitelji i Centra za savjetovanje Vrhbosanske  nadbiskupije, održan je u subotu, 11.02. veljače 2017. godine, u župi Uznesenja BDM u Uskoplju. Domaćin ovog susreta bio je župnik fra Vinko Marković. Susret je organiziran na razini bugojanskog dekanata, na kojem je sudjelovalo 58 zaručnika iz različitih župa. Na tečaji su obrađene četiri glavne teme: Osnovne odrednice kršćanskog braka (teološko-biblijski vid), Psihologija bračnog para. Motivi izbora bračnoga partnera (psihološko-pedagoški vid), Seksualnost kao Božji dar. Prirodno planiranje obitelj (medicinski vid) i Božji plan o braku i obitelji (pravno-moralni vid). Predavači su bili vlč. dr. sc. Dubravko Turalija, dr. sc. Sanda D. Smoljo, dr. med. Ana Pecirep, i dr. sc. fra Šimo Ivelj.

U prijepodnevnom dijelu programu, nakon prva dva predavanja uslijedila je radionica pod nazivom „Kako razgovaramo u našem partnerskom odnosu“. Prije radionice zaručnici su popunili anketu, a cilj ankete bio je uvidjeti kako zaručnici međusobom komuniciraju. Potom, podjeljeni u 5 skupina, zaručnici su obrađivali pojedina pitanja koja se tiču komunikacije u braku. Nakon zajedničkog rada, po jedan predstavnik iz svake skupine je prezentirao rezultate do kojih su došli u timskom radu.

U drugom dijelu programa, održana su preostala dva predavanja, nakon kojih je uslijedila zanimljiva diskusija, u kojoj su sudionici imali priliku postavljati predavačima pitanja, te podijeliti svoja promišljanja na teme koje su čuli.

Sljedeći tečaj priprave za sakramentalni brak bit će održan u ramskom dekanatu, u subotu, 18. ožujka 2017., potom u travničkom dekanatu, u subotu, 22. travnja 2017.

WordPress Image Gallery Plugin