SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE U GROMILJAKU

U organizaciji Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije i Centra za savjetovanje VN, u četvrtak, 16. veljače 2017. godine, u Duhovnom centru „Kući Navještenja“ u Gromiljaku, održan je seminar za bračne parove na temu: „Komunikacija i konflikti u braku“. Na spomenutu temu voditelji seminara, vlč. dr. Dubravko Turalija, dr. Sanda D. Smoljo,  dr. Ana Pecirep, i dr. fra Šimo Ivelj, govorili su iz različitih perspektiva: teološko-biblijske, psihološko-medicinske i pravno-moralne.

Seminar je održan na razini kreševskog dekanata, na kojem su sudjelovali bračni parovi iz različitih župa, uz pratnju domaćeg župnika vlč. Ilije Karlovića i vlč. Marina Marića, župnika iz Deževica. Na seminaru su također sudjelovale sestre Služavke Malog Isusa zajedno s Pročelnicom Duhovnog centra s. Ljiljom Marinčić. Sestre u duhu svoje karizme vrlo aktivno djeluju i u bračnom pastoralu, o čemu su vrlo pohvalno govorili i sami sudionici.

Nakon predavanja uslijedila je interaktivna diskusija u kojoj su bračni parovi imali priliku postavljati pitanja stručnjacima. U konstruktivnoj diskusiji otvorena su i druga područja bračnog života. Posebno je naglašeno pitanje odgovornog roditeljstva, način ispravnog kršćanskog odgoja mladih. Vlč. Marić, na temelju pastoralnog iskustva, otvorio je pitanje duhovnog rasta i razvoja bračnog para, te kako zajedno rasti kroz molitvu. Sljedeće aktivnosti organizatora, između ostalog, bit će usmjerene na organizaciju duhovnih vježbi za bračne parove, te planiranje seminara o odgovornom roditeljstvu.

Nakon seminara nastavljeno je zajedničko druženje na kojem su bračni parovi imali priliku razmijeniti utiske i međusobno se bolje upoznati.

Sljedeći seminar za bračne parove planiran je u četvrtak, 16. 03. 2017. godine u Fojnici, na kojem će sudjelovati bračni parovi iz sljedećih župa: Fojnice, Deževica i Busovače.

WordPress Image Gallery Plugin