ODRŽAN TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U LIVANJSKOM DEKANATU

U subotu 23. ožujka 2024. upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u Livanjskom dekanatu Banjalučkoj biskupiji.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s dekanom Livanjskog dekanata fra Miljenkom Petričevićem i župnikom župe Svih Svetih u Livnu fra Jurom Perićem. Sudjelovalo je 87 osoba iz Livanjskog dekanata i nekoliko zaručnika iz Republike Hrvatske.

Sam susret započeo je molitvom i pozdravom dr. sc. vlč. Ante Vrhovca, povjerenika za pastoral braka i obitelji Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelja Katoličkog školskog Centra Sveti Franjo Tuzla. Potom su se okupljenima obratili dekan fra Miljenko Petričević i župnik fra Jure Perić.

Potom su obrađene četiri tematske jedinice iz teološko-duhovne, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su, uz vlč. Vrhovca bili: doc. dr. sc. Jelena Brkić Šmigoc, psiholog i psihoterapeut, dr. med. Ana Pecirep, specijalistica ginekologije i opstetricije i dr. sc. fra Šimo Ivelj, crkveni pravnik. Moderator i tehnička podrška na tečaju bio je mag. theol. Mario Jurišić.

Na kraju je sprovedena anonimna anketa u kojoj su zaručnici imali priliku ocijeniti korisnost tečaja i obrađenih tema te predložiti druge teme koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Naredni tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se u subotu 13. travnja 2024. godine u Usorskom dekanatu u župi sv. Ivana Krstitelja Jelah.

WordPress Image Gallery Plugin