ODRŽAN TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U TRAVNIČKOM DEKANATU

U subotu 1. travnja 2023. godine upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u Travničkom dekanatu, a održan je u župi Svetog Ivana Krstitelja u Travniku. Ovo je drugi tečaj koji se održava u Travničkom dekanatu a prvi je održan 25. veljače 2023. godine u Vitezu.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji sa dekanom Travničkom dekanata preč Markom Mikićem. Sudjelovalo je 37 osoba iz Travničkog i drugih dekanata.

Tijekom cjelodnevnoga tečaja obrađene su četiri teme iz teološko-biblijske, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su bili: mag. theol.  Mario Jurišić, dr. sc. Jelena Brkić Šmigoc, dr. med. Ivona Kulić i dr. sc. vlč. Ilija Marković, crkveni pravnik.

Na kraju je sprovedena anonimna anketa u kojoj su mladi imali priliku ocijeniti korisnost tečaja i tema na njemu obrađenih te predložiti teme koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Ovo je bio osmi i posljednji ovogodišnji tečaj priprave za sakramentalni brak u organizaciji Centra za savjetovanje i Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije. Od ukupnog broja sedam tečajeva održano je u šest dekanata Vrhbosanske nadbiskupije a jedan tečaj održan je u Banjalučkoj biskupiji u Livanjskom dekanatu. Ovogodišnji ciklus tečajeva priprave za brak prošle su ukupno 523 osobe iz svih biskupija Bosne i Hercegovine ali i nekoliko zaručnika iz susjedne Republike Hrvatske. 

M.J.

WordPress Image Gallery Plugin