ODRŽAN TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK U RAMSKOM DEKANATU

U subotu 18. veljače 2023. godine upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u Ramskom dekanatu a održan je u župi Uznesenja BDM Rama – Šćit.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s dekanom Ramskog dekanata preč. Markom Tomićem i župnikom župe i gvardijanom samostana na Ščitu fra Andrijom Jozićem. Sudjelovale su 64 osobe iz Ramskog i drugih dekanata, a bilo je zaručnika iz susjedne Republike Hrvatske.

Sam susret započeo je pozdravima dekana preč. Marka i gvardijana fra Andrije.

Tijekom cjelodnevnoga tečaja obrađene su četiri teme iz teološko-biblijske, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su bili: mag. theol.  Mario Jurišić, prof. psih. Ana Katavićdr. med. Ana Pecirep dr. sc. fra Šimo Ivelj, crkveni pravnik.

Na kraju je sprovedena anonimna anketa u kojoj su mladi imali priliku ocijeniti korisnost tečaja te predložiti teme koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Ovo je bio treći po redu ovogodišnji tečaj u organizaciji Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije, a drugi u ovoj nadbiskupiji.

            M.J.

WordPress Image Gallery Plugin