Održan tečaj priprave za brak u Vitezu

Nakon što je Vlada Federacije BiH (FBiH) donijela odluku o ukidanju stanja prirodne nesreće koje je proglašeno zbog epidemije uzrokovane koronavirusom, Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije i Centar za savjetovanje VN nastavio je s ciklusom tečajeva za sakramentalni brak u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

U subotu 6. lipnja upriličen je treći, cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u Travničkom dekanatu. Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s dekanom preč. Markom Mikićem. Domačin tečaja u Vitezu, već treću godinu, bio je župnik župe sv. Juraja mučenika,  fra Velimir Bavrka. Na tečaju je sudjelovalo 55 osoba, većinom iz Travničkog dekanata, a bilo je zaručnika iz drugih dekanata.

Na početku preč. Mikić pozdravio je sudioinike i predavače te izrazio zadovoljstvo brojem nazočnih, unatoč činjenici da su mnoga vjenčanja zbog koronavirusa prolongirana za kasniji period. Potom je uslijedila pozdravna riječ fra Bavrke, koji je pozvao sudionike da iskoriste ovu priliku te usvoje znanja i vještine kako bi mogli živjeti puninu bračnog zajedništva.

Na tečaju su obrađene četiri tematske jedinice iz teološko-biblijske, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači na tečaju su bili: vlč. mag. theol. Vedran Ćosić,  dr. sc. Sanda D. Smoljo, dr. med Sabina Mađar Stijepić i vlč. dr. sc. Ilija Marković.

Po završetku tečaja provedena je anketa u kojoj su mladi u visokom postotku izrazili korisnost tečaja, te izrazili želju za sudjelovanjem na drugim seminarima koji bi se bavili obiteljskim temama, većinom u vezi odgoja.

WordPress Image Gallery Plugin