DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE NA TEMU: „LJUBAV NIKAD NE PRESTAJE“ (1 Kor 13, 8)

U subotu 8. travnja 2017. godine, u zajedničkoj suradnji sestara Služavki Malog Isusa, Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije, u Kući Navještenja u Gromiljaku održana je duhovna obnova za srednjoškolce i studente. Na duhovnoj obnovi sudjelovali su mladi iz različitih župa kreševskog i sarajevskog dekanata.

Voditelji obnove, dr. sc. Sanda D. Smoljo, vlč. dr. sc. Dubravko Turalija i mr. s.  Marina Perić koncipirali su predavanja, nagovore, i radionice u duhu evanđeoske poruke: „Ljubav nikad ne prestaje“ 1 Kor 13,8.

Susret je započeo molitvom i upoznavanjem mladih, a nakon toga slijedila su predavanja na spomenutu temu iz duhovno-teološke i psihološko-pedagoške perspektive. U prijepodnevnom dijelu programa mladi su imali priliku za ispovijed, a potom je uslijedila Sveta misa.

U drugom dijelu programa mladi su sudjelovali u radionicama, na kojima su obrađivali aktualna pitanja i izazove s kojima se susreću, tražeći odgovore i rješenja u okviru kršćanskih vrjednota. Duhovna obnova obogaćena je kratkim video prikazom Isusovog ulaska u Jeruzalem, a potom je uslijedio Križni put koji su vodili mladi zajedno sa s. Marinom Perić.

Uz duhovnu okrjepu mladi su imali priliku i za sportske aktivnosti te ugodno druženje. Na kraju programa obogaćeni novim spoznajama o sebi i drugome, te nadahnuti Duhom Svetim, mladi su naglasili kako se osjećaju osnaženi vratiti se u svoju svakodnevnicu, te ojačanog duha spremni su svjedočiti vjeru, nadu i ljubav u susretu s drugima.

 

Sanja Bakula

WordPress Image Gallery Plugin